Utbildningsfilmer 1–5

Här är fem korta utbildningsfilmer för dig som är arbetsgivare och ska motverka rasism och främja lika möjligheter och rättigheter på arbetsplatsen. Utbildningen ger dig kunskaper om att arbeta med aktiva åtgärder kopplade till hudfärg.

Genomför gärna utbildningen tillsammans med andra och komplettera med ”Verktygslådan” som praktiskt stöd under utbildningen. Därefter kan du ta del av fördjupande handböcker, rapporter och annat material som du hittar under fliken ”kunskap”.

Filmerna är utgivna av Länsstyrelsen Stockholm 2021.

1. Färgmedvetenhet

Ser du inte hudfärg? Gå från färgblindhet till färgmedvetenhet. Filmen ger en introduktion till hudfärgens roll och betydelse i arbetslivet.
Längd: 8:27 min.

2. Språk

Hudfärg spelar roll. Här lär du dig om diskrimineringsgrunden hudfärg och hur den tar sig i uttryck i arbetslivet.
Längd: 11:25 min.

3. System för kartläggning och uppföljning

Det som mäts, det blir gjort. Här fokuserar vi på vikten av ett evidensbaserat, målstyrt arbete kopplat till hudfärg och hur det kan genomföras.
Längd: 7:07 min.

4. Inkluderande kultur

En ”god” stämning kan vara giftig. Här beskriver vi hur organisationskulturer skapas och hur de kan riskera att vara mer eller mindre inkluderande med avseende på hudfärg.
Längd: 10:16 min.

5. Ledarskap

Är lika för alla bäst? Här fokuserar vi på ledarskap och hur arbetet med aktiva åtgärder ska ledas, och om det finns någon skillnad i att leda homogena grupper jämfört med grupper som präglas av olikhet, sett till hudfärg.
Längd: 9:34 min.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.