Hudfärgens betydelse – kunskap och metoder för att skapa ett inkluderande arbetsliv

Ett fullsatt seminarium under MR-dagarna i Göteborg, 7 december 2021, arrangerat av projektet ”Vidga normen i praktiken”. Videon är teckentolkad.

Under seminariet får du träffa:

Sima Nourali och Martin Wolgast, författarna bakom Länsstyrelsens rapport ”Vita privilegier och diskriminering”, om mekanismerna bakom ojämlikhet kopplad till etnicitet och hudfärg, om hur ojämlikhet skapas och vidmakthålls i arbetslivet.

Psykolog Hanna Wallensteen, som berättar om hur rasism påverkar individen genom minoritetsstress.

Kitimbwa Sabuni, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Stockholm, berättar om projektet ”Vidga normen i praktiken” och hur du kan skapa ett strukturerat arbete med aktiva åtgärder kopplade till hudfärg i din egen organisation.

Moderatorer: Fatema Vanat och Mona Nechma, som skrivit en handbok om vilka lärdomar och erfarenheter de arbetsgivare som deltagit i projektet har gjort. De har också producerat Vidga Normen-podden.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.